PRANA VINYASA FLOW®, ontwikkeld door Shiva Rea, en gebaseerd op de leer van Krishnamacharya is een stijl van yoga waarin je op het ritme van je ademhaling heel bewust en vloeiend beweegt tussen de diverse houdingen. We gaan uit van Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana Vinyasa™ helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. 

Er wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Door de verschillende thema’s die aan bod komen en de ‘krama’s’ (niveaus binnen de houding) duiken we dieper in de houdingen en het energetische effect daarvan.

Bekijk zeker onderstaan filmpje van haar in Costa Rica op de surf hotspot Playa Guiones.

meer info: www.shivarea.com

 

YOGALATES, de perfecte combinatie van Prana Vinyasa Flow® yoga en Pilates.

De oefeningen combineren de voordelen van de krachttraining van Pilates en de flexibiliteit van yoga in één sessie. Bij Pilates werk je vanuit de samenwerking van rug, buik en bekkenbodem. Een combinatie van kracht en stabiliteit.
Bij yoga staat de ademhaling en flexibiliteit centraal. Door de bewustwording in de yoga asanas nemen spanning en stress af.
Yogalates brengt je kracht, versterkt je buikspieren en kan helpen bij het verminderen van rug- en schouderklachten.

 

YIN Yoga, 

In een yin yoga les ligt de nadruk op ‘slowing down’, zachtheid en mildheid voor jezelf. Yin yoga geeft je de kans om je grenzen te verkennen en is geschikt voor beginners en gevorderde yogabeoefenaars.
Een Yin yogales gaat over stretchen. De oefeningen zijn zacht en ontspannend en je blijft lang in eenzelfde houding zodat je goed kunt observeren wat er met je lichaam gebeurt. Het is een zachte vorm van yoga daar de poses statisch zijn en lang worden aangehouden, tot wel 5minuten. De houdingen vergen wel een fysieke en mentale inspanning door de diepe stretch die in de dieperliggende weefsels (zoals ligamenten, kraakbeen, fascia) wordt gebracht.
Daarnaast wordt yin yoga vaak als ondersteuning aangeboden voor fybromyalgie, chronische pijn, chronische vermoeidheid, burn-out, stress, enz.

 

Glow in the flow!